SivustakatsojaTämä alusta kulkee nimellä sivustakatsoja, ja ajattelin nyt jakaa nimen merkitystä.


Kun päätin, että haluan tehdä julkisen blogin en vielä ollut satavarma siitä, kuinka specifi tai määritelty sen sisältö tulisi olemaan. Minulla henkilökohtaisesti on useita kiinnostuksen kohteita, joten oli vaikea valita vain yksi, joka antaisi sisällölle raamit. Siksi alustan nimeäminen oli myös haastavaa, koska nimi ei saisi olla liian rajoittava. Sivu löytyy kuitenkin omalla nimelläni, koska “sivustakatsoja” ei nettisivuna tuntunut hyvältä. Ja, itseni tuntien tämä blogi projekti voi tulla muuttamaan muotoaan, joten siksi se on nyt näin. En tiedä, miksi selitän sen nyt tässä, mutta tuntui, että pitää selittää.

Sivustakatsoja olen siis minä, tavallaan me kaikki, myös te.

Kirjoitan asioista joita havainnoin, teen tai koen. Kun kirjoitan, tarkastelen asiaa jo vähän etäältä, kuin sivustakatsoja. Vaikka asiat olisivat tapahtuneet minulle, niin jo niiden sanoiksi ja kuviksi tekeminen laittaa minutkin asemaan, jossa tarkastelen tekemisiäni.


Ihminen on luonteeltaan utelias, mikä on ihailtava piirre. Kun jaan jotain itse tekemääni, on lukijat ja katsojat siinä vaiheessa otsikkoni roolissa, eli sivustakatsojina. Sivusta seuraamassa minun havaintojani ja ajatuksiani. Sitä vartenhan nämä blogit ovat?

Sivustakatsoja, saattaa herättää jossain negatiivisia viboja. Ymmärrän sen, mutta se ei ole tarkoitukseni. En tarkoita sivustakatsojalla henkilöä, joka ei osallistu, tai joka on jätetty ulkopuolelle. Päinvastoin. Osallistuminen vain on passiivisempaa.


En ole varma, mitä mieltä olen luokittelusta Introvertteihin ja ekstrovertteihin, mutta koen itse meneväni enemmän Introverttien leiriin. Introverteille, voisin väittää, passiivinen osallistuminen voi olla miellyttävämpää, olla se joka kuuntelee ja seurailee tilanteita olematta itse keskiössä. Joku voisi ajattella, että laitan nyt itseni erittäin keskiöön jakamalla julkisesti elämäni ja ajatuksieni sisältöä, ja tavallaan onkin oikeassa. Mutta, on monia erilaisia tapoja olla “julkinen” tai sosiaalinen henkilö.


Tämä on minun tapani, sivustakatsojana.-Noora


33 views