21 Things


21 asiaa, joista tulee hyvä olo.


#1 Savityöt - Olen vastikään innostunut ja kiinnostunut materiaalista, sen muovattavuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Savitöissä ajatukset hiljenevät, ja fokus on sataprosenttia saven muovaamisessa.


Idea tuli minulle itseasiassa siskoltani jo vähän aikaa sitten, mutta nyt jos koskaan on sen aika. Nyt, kun meidän kaikkien on parempi kehitellä tekemistä kotoa käsin on hyvä hetki miettiä, mitä asioita tekee mielellään, tai mitkä asiat tuottavat iloa. Itselleni tämä: Social Distancing tilanne (vaikka onkin kauhea!) on ihan mukava, koska viihdyn ja viihdytän itseäni monesti mieluiten kotona. Silti hämmästyin, kuinka listan tekeminen alkoi tökkimään kun olin päässyt vasta puoleenväliin. Huomasin virheellisesti ajattelevani, että vain aktiivinen tekeminen tuottaa hyvää oloa. Aina ei tarvitse TEHDÄ. Välillä riittää vaikka metsään tuijottelu tai nojatuolissa röhnöttäminen. Vietän (liian) paljon aikaa koneella tai puhelimella, mutta niitä en laske mukaan asioihin joista tulee hyvä olo, koska en halua kannustaa itseäni roikkumaan somessa, vaikka kuinka mieli tekisi. Mietin nyt, olenko huijari? Kaunistelenko listaani? Päätin kuitenkin luottaa intuitioon ja olla lisäämättä läppäriä tai somea listalle. Ne yleensä vain vievät aikaa kaikelta muultakin kivalta.

#7 Aamupala ja kahvi: Pyrimme aina viettämään pitkän aamiaisen, jos aikataulu sallii. Olen oppinut siihen jo kotoa. Aamu on vaan vuorokauden paras hetki, silloin on itsekkin hieman herkillä, rähmät silmässä ja tukka sekaisin. Höyryävä kahvikuppi kädessä, hissukseen.

#3 Nojatuoli, Kuvailisin täydellistä nojatuolia näin: Sen täytyy olla sen verran iso, jotta jalat saa nostettua tuolille. Nojatuolin kuuluu olla muhkea joka puolelta. Lisäisin vielä viltin ja pari tyynyä. P a r a s t a.

#14 Kukat ja kasvattaminen, irtokukat, viherkasvit, pihakukat, taimet. Hoitaminen on tärkeää.

#5 Maalaaminen. Mietin lisäänkö maalamista listaani ollenkaan, koska joskus se voi pilata koko päivän. Tiedättekö, valkoinen tyhjä kangas eikä yhtään ideaa. Mutta, hyvinä päivinä se tuo paljon iloa.


#6 Lukeminen, ärsykkeitä pursuava todellisuus on rassaavaa, ja parhaiten sitä pääsee pakoon kirjaan uppoutumalla. Itselläni äänikirjat ei toimi eskapismin harjoittamiseen. Alan aina puuhastelemaan miljoonaa muutakin asiaa, ja kirja loputtua en muista siitä yhtään mitään. Eli lukeminen.

#12 Puhtaat lakanat ja ulkona tuuletetut täkit.

#9 Metsäkävelyt.

#18 Pampering / rasvaaminen - mitä ikinä kehostani voikaan rasvata, rasvataan. Hiusnaamiot ja gua sha hieronta.


#10 Puhelu ystävän kanssa.

#21 Herkuttelu ja nautiskelu, toisen tai omatekemä hyvä ruoka!


#8 Löylyt puusaunassa.


#20 Päiväunet, mitä luksusta.


Hyvän olon määrä vaihtelee asiasta riippuen, ja onkin tärkeää kuunella itseään. Ja, en ehkä naulaisi listaa mihinkään, se saa pysyä avoimena muutoksille. Tällä hetkellä aion kuitenkin kiinnittää huomiota niihin asioihin, joita en silti toteuta niin usein kuin haluaisin. Esimerkiksi kävely, ehkä aamukävely... Jostakin on hyvä aloittaa.Ollaan luovia.-Noora

43 views